φθινόπωρο χειμώνα ψωρίαση

Χειμώνα και φθινόπωρο με ψωρίαση

Ο ξηρός – κρύος αέρας και η ελάχιστη έκθεση στον ήλιο τείνουν να κάνουν τα συμπτώματα της ψωρίασης χειρότερα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Το φθινόπωρο, αλλά κυρίως τον χειμώνα, οι μέρες γίνονται μικρότερες και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο έξω, σε αντίθεση με το καλοκαίρι και https://buycbdproducts.com άνοιξη.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου εμποδίζουν την ταχεία ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος που είναι χαρακτηριστικό της ψωρίασης. Έτσι, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η ψωρίαση σας είναι πιο πιθανό να φουντώσει και να γίνει χειρότερη όταν ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στον ήλιο πράγμα που συμβαίνει τον χειμώνα.

Επίσης, η έλλειψη υγρασίας στον αέρα έξω και η ξηρή θερμότητα στα περισσότερα κτίρια κατά την περίοδο του χειμώνα, στερεί από το δέρμα σας την υγρασία που χρειάζεται.

Μπορείτε να αποφύγετε την ξηρότητα, που σχετίζετε με τα συμπτώματα της ψωρίασης, πίνοντας πολύ νερό, ενυδατώνοντας τακτικά του δέρμα σας, τρώγοντας σούπες και χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα στο σπίτι σας ή ακόμα και στο γραφείο σας αν γίνετε.

Αν ψάχνετε για υπεριώδεις ακτίνες, μην πάτε για solarium, υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι για να ηρεμήσετε τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Η ιατρική χρήση του υπεριώδους φωτός για τη θεραπεία της ψωρίασης, είναι γνωστή ως φωτοθεραπεία. Αν η ψωρίαση σας είναι ενοχλητική, ο δερματολόγος σας μπορεί να κρίνει εάν και πόσο θα επωφεληθείτε από την φωτοθεραπεία. Η μορφή του φωτός είναι γνωστή ως υπεριώδης ακτινοβολία Β (UV-B) και φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματική στη θεραπεία της ψωρίασης.

φωτοθεραπεία - χειμώνα - ψωρίαση
Φωτοθεραπεία

Ένας άλλος τρόπος, και πιο διασκεδαστικός, είναι διακοπές σε κάποιο ηλιόλουστο μέρος, μακριά από τον επώδυνο χειμώνα. Αυτό όμως μπορούν να το πραγματοποιήσουν λίγοι στις μέρες μας, οι οποίοι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά και έχουν και αρκετό ελεύθερο χρόνο. Η ευεργετική επίδραση των ηλιόλουστων διακοπών θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης για λίγους μήνες.

Προσπαθήστε να εφαρμόσετε όσα μπορείτε από τα παραπάνω τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *