ψωρίαση και ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική στην ψωρίαση

Η ψωρίαση δεν είναι μια εξωτερική αλλά μια εσωτερική ασθένεια, που προκύπτει από ελαττωματικό ανοσοποιητικό σύστημα με γενετική προδιάθεση. Η συμβατική θεραπεία με στεροειδή μπορεί να καταστείλει τα συμπτώματα της νόσου αλλά δεν μπορεί να τη θεραπεύσει. Από την άλλη πλευρά, η ομοιοπαθητική έχει τη δυνατότητα να διεγείρει τις θεραπευτικές ικανότητες του σώματος και να αποκαταστήσει φυσικά το διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, έδειξε ότι ασθενείς με ψωρίαση παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και μείωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης με την ομοιοπαθητική, χωρίς καμία παρενέργεια.

Στην ψωρίαση, ο οργανισμός μας πρέπει να ενισχυθεί εσωτερικά και να είναι σε θέση να αναγνωρίζει όλα τα κύτταρα του σώματός, σαν δικά του. Η ομοιοπαθητική αξιολογεί το άτομο ως σύνολο και δεν εστιάζει μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Το περιβάλλον, η ιδιοσυγκρασία του ατόμου και τα συμπτώματα, συνυπολογίζονται πριν τον ορισμό της «θεραπείας» του ασθενή. Έτσι, δεν μπορεί να υπάρχουν δύο άτομα με ψωρίαση που να έχουν την ίδια ακριβώς λύση.

Τι φάρμακα χρησιμοποιούν στην ομοιοπαθητική;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι φυσικά και ασφαλή, χωρίς πιθανότητα εμφάνισης οποιασδήποτε παρενέργειας και «θεραπεύουν» την ψωρίαση χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε τοπικής αλοιφής. Μία απειροελάχιστη δόση της ουσίας, η οποία προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με τη νόσο της ψωρίασης, αραιώνεται και συσκευάζεται σε χάπια ζάχαρης. Με αυτές τις δόσεις, ο οργανισμός αποκτά την ικανότητα να αντισταθεί δημιουργώντας ειδικά αντισώματα και αναγνωρίζοντας έτσι τα κύτταρα του δέρματος ως δικά του, μειώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα διεγείρουν το σώμα αποκαθιστώντας την ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος και αντιμετωπίζοντας τη γενετική προδιάθεση.

ψωρίαση και ομοιοπαθητική

Πόσο χρόνο χρειάζεται;

Η ψωρίαση είναι μια επίμονη και χρόνια ασθένεια. Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για τη θεραπεία της. Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ανθρώπου, δηλαδή, πόσο καιρό έχει ψωρίαση, σε ποιες περιοχές έχει βλάβες και σε τι έκταση, τι φαρμακευτική αγωγή ακολουθούσε κ.α.

Οι περισσότεροι ασθενείς παρατηρούν θετικά αποτελέσματα σε περίπου 6 έως 9 εβδομάδες.

Η ψωρίαση που είναι μόνο επιδερμική είναι πιο εύκολο να «θεραπευτεί». Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι σχετικά πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία ελέγχει τον αριθμό και τη σοβαρότητα των βλαβών, ελαχιστοποιεί τις εξάρσεις της ψωρίασης και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *