προσωπική ιστορία ίαση ψωρίαση

Ίαση στην ψωρίαση – Προσωπικές ιστορίες Vol. 1

Αυτή είναι η δική μου επιτυχημένη, προσωπική ιστορία σχετικά με την εκκαθάριση της ψωρίασης μου.

Τα πρώτα σημάδια

Εδώ και αρκετά χρόνια είχα σημάδια στα γόνατα και τους αγκώνες μου αλλά δεν έδινα πολύ σημασία, απλά έβαζα ενυδατική κρέμα μία φορά στο τόσο. Στη συνέχεια, όταν ήμουν 28 ετών άρχισαν να εξαπλώνονται και σε άλλα μέρη του σώματός μου. Χρόνο με το χρόνο πήγαιναν χειρότερα. Όλο και περισσότερα στίγματα είχαν αρχίσει να εμφανίζονται και ήταν και πιο κόκκινα, η κλιμάκωση της ψωρίασης είχε αρχίσει.

Η διάγνωση

Τελικά αποφάσισα να πάω σε γιατρό και με το που με είδε έκανε την διάγνωση, ψωρίαση. Με έστειλε σε δερματολόγο ο οποίος επιβεβαίωσε τη διάγνωση και μου έγραψε μία αλοιφή, την dovobet. Είπε ότι πρόκειται για μια πολύ επίμονη ασθένεια και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ήμουν πανευτυχής όταν είδα πως τα σημεία που είχα βλάβες της ψωρίασης γινόταν καλύτερα και σιγά σιγά εξαφανιζόντουσαν. Σε ένα μήνα το δέρμα μου ήταν καθαρό και σταμάτησα να χρησιμοποιώ την κρέμα.

Η επιστροφή της ψωρίασης

Μετά από λίγες μέρες, μικρές κόκκινες κηλίδες άρχισαν να εμφανίζονται γύρω από τα παλιά μου σημάδια και άρχισαν να εξαπλώνονται γρήγορα, να συγχωνεύονται και να σχηματίζουν μεγαλύτερες κηλίδες. Άρχισα να το παίρνω πιο σοβαρά τώρα. Έκανα κάποια έρευνα και γρήγορα έμαθα ότι δεν υπάρχει θεραπεία για την ψωρίαση. Διάβασα ότι τα κορτικοστεροειδή λειτουργούν μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα και έχουν πολύ κακές παρενέργειες όπως το φαινόμενο rebound, δηλαδή, ότι η ψωρίαση επιστρέφει χειρότερα, όπως ήταν πριν από τη θεραπεία (όπως και στη δική μου περίπτωση).

Προσωπικές εναλλακτικές προσπάθειες

Ο δερματολόγος μου ήθελε να συνεχίσω με τις κρέμες, αλλά είπα όχι, ήξερα ότι η ψωρίαση θα επιστρέψει. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άρχισα να ψάχνω για εναλλακτικές μεθόδους. Βρήκα μια φυσική, ενυδατική κρέμα που φτιάχτηκε για πάσχοντες από ψωρίαση και περιείχε άλατα από την νεκρά θάλασσα, φύκια, λεκιθίνη και σησαμέλαιο. Μετά από περίπου ένα μήνα και δύο σωληνάρια των 200ml οι κηλίδες ήταν ομαλές, χωρίς λέπια. Διάβασα επίσης ότι η UV ακτινοβολία μπορούσε να βοηθήσει και, αφού ήταν καλοκαίρι, έβγαινα δύο φορές καθημερινά για ηλιοθεραπεία, για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος του καλοκαιριού η ψωρίαση μου φαινόταν περίπου το ίδιο όπως και πριν, ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα. Προφανώς, ο ήλιος είχε κάποια καλή επίδραση, αλλά δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Έκανα μεγάλη έρευνα από τότε και έμαθα ότι η εξάλειψη τοξινών και ο υγιεινός τρόπος ζωής θα βοηθούσαν την ψωρίαση μου. Ήμουν καπνιστής για 11 χρόνια, οπότε ήξερα από πού να αρχίσω. Σταμάτησα το κάπνισμα και ξεκίνησα την άσκηση – 30 λεπτά ποδήλατο κάθε μέρα και κάποια βάρη. Χρησιμοποιούσα γλυκερίνη τοπικά, πήρα μαγειρική σόδα και τα λουτρά με άλατα από την νεκρά θάλασσα. Δυστυχώς, τα πράγματα χειροτέρεψαν καθώς ο χειμώνας πλησίαζε.

Ψωριασική αρθρίτιδα

Περίπου εκείνη την εποχή άρχισα να έχω πόνους στις αρθρώσεις. Πρώτα στο δεξί μου ώμο, μετά στον αριστερό, στο δεξί γόνατο, στα δύο δάχτυλα του αριστερού χεριού μου και στη συνέχεια στον δεξί καρπό μου. Ο πόνος ήταν σοβαρός, μετά βίας μπορούσα να κοιμηθώ. Έπρεπε να σταματήσω την ποδηλασία και τα βάρη. Πήγα σε ρευματολόγο, ο οποίος μου είπε ότι σχετίζεται με την ψωρίαση μου, ονομάζεται ψωριασική αρθρίτιδα και δεν υπάρχει θεραπεία γι ‘αυτό. Μου έδωσε κάτι χάπια να παίρνω κάθε μέρα για να ανακουφιστώ από τον πόνο. Το δέρμα μου γινόταν όλο και χειρότερα. Έπρεπε να κάνω κάτι για να είμαι σε θέση να πάω στην παραλία το καλοκαίρι με τα παιδιά μου. Οπότε επέστρεψα στην dovobet και μετά από καιρό το δέρμα μου ήταν σχεδόν καθαρό.

Συνέχισα με μικρότερες δώσεις για να προλάβω τις παρενέργειες αλλά δεν τα κατάφερα, η ψωρίαση επέστρεψε και φυσικά χειρότερη.

Απόγνωση και θέληση

Χρόνο με το χρόνο η ψωρίασή μου γινότανε χειρότερη και με αυτό το ρυθμό, πολύ σύντομα, θα κάλυπτε όλο μου το σώμα. Είπα, τώρα θα δοκιμάσω τα πάντα. Άρχισα να χρησιμοποιώ διάφορα έλαια (λάδι καρύδας, σησαμέλαιο, ελαιόλαδο) εσωτερικά και τοπικά, πήρα γάλα γαϊδουράγκαθου για αποτοξίνωση του ήπατος, έκανα κλύσματα καφέ και έπινα τσάι αποτοξίνωσης. Ταυτόχρονα άρχισα τη λήψη κάποιων σκευασμάτων: Βιταμίνη D3, 1000-4500 IU (λιγότερο το καλοκαίρι περισσότερο το χειμώνα), Πολυβιταμινούχες κάψουλες, Σελήνιο – 200mcg, Βιταμίνη Β12 – 250 mcg, Φολικό οξύ – 400 mcg, Λάδι λιναρόσπορου 2x 1000mg, Ιχθυέλαιο 2 x 1000mg, 400mg ασβεστίου.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Προς μεγάλη μου έκπληξη, πρώτη φορά μέχρι σήμερα, η ψωρίαση άρχισε να φαίνεται καλύτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δεν είχα καμία ιδέα γιατί, έκανα τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά λειτουργούσε και δεν ήθελα να σταματήσω τίποτα. Οι αρθρώσεις μου έγιναν πολύ καλύτερα και ήμουν σε θέση να σηκώσω και πάλι βάρη. Καθώς πλησίαζε το καλοκαίρι ήμουν σίγουρος ότι θα καθάριζα τελείως.

Το καλοκαίρι ξεκίνησα με ηλιοθεραπείες και για αυτόν τον λόγο μείωσα την βιταμίνη D σε 3000 IU (ο οργανισμός συνθέτει από την έκθεση στο ηλιακό φως). Ένιωθα πιο σίγουρος πλέον σε αυτό το στάδιο και σιγά σιγά άρχισα να κόβω μερικά από τα συμπληρώματα. Όμως, σύντομα η ψωρίαση άρχισε να επιδεινώνεται. Ήξερα ότι είμαι πολύ κοντά στη λύση και άρχισα να παίρνω πάλι ιχθυέλαιο, γάλα γαϊδουράγκαθο, σελήνιο, και φολικό οξύ. Ξεκίνησα δίαιτα χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά αλλά διατήρησα την βιταμίνη D3 σε 3000 IU κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ψωρίαση μου δεν άλλαξε πολύ. Στο τέλος του καλοκαιριού, μου τελείωσε η βιταμίνη D3 και έμεινα ένα μήνα χωρίς αυτήν.

προσωπική ιστορία - ίαση στην ψωρίασηΗ λύση

Η ψωρίαση άρχισε να επιδεινώνεται και πάλι. Ξανά ξεκίνησα την D3 με 9000 IU κάθε μέρα. Μέσα σε μια εβδομάδα η ψωρίαση μου, άρχισε να φαίνεται αισθητά καλύτερη και σε περίπου 2 μήνες ήμουν 99% καθαρός. Μερικές μικρές κηλίδες παρέμειναν στα γόνατά μου και τους αγκώνες και το μόνο μέρος που πονάω λίγο είναι ο δεξής καρπός. Τώρα παίρνω μόνο την βιταμίνη D3 και μπορώ να πω ότι για μένα, αυτή είναι που με βοηθάει. Κατέβασα τη δόση σε 5000 IU ημερησίως και με κρατά καθαρό. Το πιο πιθανό είναι ότι το σώμα μου έχει κάποιο πρόβλημα με τη σύνθεση D3 από τον ήλιο (η ηλιοθεραπεία μόνη της δεν βοήθησε πολύ). Έτσι, τώρα θα προσπαθήσω να καταλάβω γιατί και ίσως να παραμείνω καθαρός με χαμηλότερες δόσεις της βιταμίνης D3.

Προφανώς, η έλλειψη βιταμίνης D3 έκανε το ανοσοποιητικό μου σύστημα να λειτουργεί λάθος και προκάλεσε ψωρίαση. Πολλά γονίδια συνδέονται με αυτή τη γενετική προδιάθεση και κανείς δεν ξέρει πώς λειτουργούν μαζί, γι’ αυτό το λόγο αυτή η ασθένεια είναι τόσο δύσκολο να θεραπευτεί. Κάθε άνθρωπος έχει έναν διαφορετικό συνδυασμό γονιδίων, διάφοροι παράγοντες ενεργοποιούν την ψωρίαση τους και μια διαφορετική αντιμετώπιση δουλεύει για τον καθένα. Απλά ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου, ίσως βοηθήσει κάποιον να απαλλαγεί από την ψωρίαση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D3.Ππροτείνω σε όλους να ελέγξουν τα επίπεδα βιταμίνης D3 (αν και ποτέ δεν το έκανα) και να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν λάβουν υψηλές δόσεις αυτής της βιταμίνης. Οι ειδικοί συστήνουν 10 000 IU ως το ανώτατο όριο, οπότε θεωρώ ότι οι δόσεις που έλαβα ήταν ασφαλής. Είναι αναγκαία η προσθήκη βιταμίνης Κ2 όταν λαμβάνονται υψηλές δόσεις της D3.

18 απαντήσεις στο “Ίαση στην ψωρίαση – Προσωπικές ιστορίες Vol. 1”

 1. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα αυτό το site επιτέλους. Έψαχνα καιρό για κάτι τέτοιο. Έχω και εγώ ψωρίαση, μου εμφανίστηκε πρώτη φορά στα 25 μου χρόνια, τώρα είμαι 33. Είχα λίγα σημάδια στην αρχή μόνο στο κεφάλι, μετά από 3-4 χρόνια εμφανίστηκαν στους αγκώνες και τα γόνατα και μέσα σε λίγο διάστημα άρχισαν να με πονάνε και οι αρθρώσεις μου. Εκεί πήγα στον γιατρό και μου είπε πως είναι ψωριασική αρθρίτιδα. Πήρα για ένα χρόνο methotrexate, μου πέρασε η αρθρίτιδα και μετά την διέκοψα λόγω τον παρενεργειών της. Πλέον το μόνο που κάνω είναι να προσέχω την διατροφή μου. Η ψωριασική αρθρίτιδα δεν ξαναεμφανίστηκε αλλά έχω τα επιδερμικά σημάδια της ψωρίασης. Αυτά δεν κατάφερα να τα διώξω. Σκέφτομαι να δοκιμάσω και εγώ την D3 για ένα διάστημα, έχω διαβάσει και αλλού πως βοηθά στην ψωρίαση. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Αν γίνετε βάλτε και άλλες τέτοιες ιστορίες.

 2. Θαυμάσιο άρθρο. Έχω και εγώ ψωρίαση και τα πράγματα δεν πάνε καλά τις τελευταίες 7 ημέρες. Πρώτα ξεκίνησε η ψωρίαση από το τριχωτό της κεφαλής μου πριν από περίπου 10 χρόνια. Μετά εξαπλώθηκε στο μέτωπο μου ακριβώς πάνω από το χώρο ανάμεσα από τα φρύδια. Ένα σημάδι είχε εμφανιστεί πέρυσι και έχει σταδιακά εξαφανιστεί. Αργότερα, μία κόκκινη κηλίδα εμφανίστηκε και στις δύο πλευρές της μύτης μου. Το οποίο γίνεται κοκκινωπό το καλοκαίρι και το χειμώνα λευκό. Αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε καθόλου. Αλλά τώρα, τα σημάδια της ψωρίασης που εμφανίστηκαν στη μύτη μου έχουν ανεβεί πιο ψηλά. Βάζω μία αλοιφή και η φαγούρα έχει φύγει, αλλά έχει αφήσει μία ασπρίλα πίσω της και στις δύο πλευρές της μύτης. Υποφέρω από χαμηλή αυτοεκτίμηση, λόγω της ψωρίασης.
  Μου αρέσει πολύ ένα κορίτσι στη δουλεία. Τα πράγματα πήγαιναν καλά μέχρι που εμφανίστηκε η ψωρίαση. Τώρα δεν μπορώ να την πλησιάσω, την αποφεύγω.
  Δεν είμαι σίγουρος αν αυτά τα σημάδια θα τα έχω για πάντα. Δεν έχω καλή διατροφή καθώς τρώω κυρίως απ’ έξω, βαριέμαι να μαγειρεύω και δεν έχω και πολύ χρόνο. Σκέφτομαι σοβαρά πάντως να αλλάξω τη διατροφή μου. Να ξεκινήσω να τρώω πολλά φρούτα και καθόλου ζάχαρη και ίσως να αρχίσω να τρώω και στο σπίτι. Πιστεύω πως θα βοηθήσει αρκετά στο να διώξω τα σημάδια της ψωρίασης.

  1. Σε ευχαριστω που μοιραστηκες την εμπειρια σου μαζι μας. Θα δοκιμασω την βιταμινη D3 και θα σε ενημερωσω με τα αποτελεσματα που θα εχω.
   Εχω αλλαξει 4 δερματολογους τα τελευταια 3 χρονια. Δεν καταφερα τιποτα απολυτως και σημερα πλεον η ψωριαση εχει επεκταθει στα πελματα των ποδιων μου. Ξεκινησα προσφατα την θεραπεια της Frezyderm Psoriasis με τις κρεμες που συστηνει και ειναι 4. Ελαβα και τις οδηγιες τους για την εφαρμογη τους. Εχω προσεξει καποια καλυτερευση τις τελευταιες 5 μερες που χρησιμοποιω την σειρα τους αλλα παραλληλα θα προσθεσω και την βιταμινη D3 ξεκινωντας απο μια αναλογια 2.000-3.000 IU γιατι πιστευω πως παιζει ρολο και το βαρος και ειμαι 49 κιλα.

 3. Και γω με αρκετά εκτεταμένη ψωρίαση!
  Σχετικά με την συνιστώμενη δόση D3, οι ειδικοί λένε ότι η μέγιστη ημερήσια πρόσληψη δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 4000 IU. Παρόλα αυτά μέχρι και 10.000 IU δεν έχει συνήθως παρενέργειες.

 4. Διάβασα για μια κρεμα την Psorifix και το άρθρο περιείχε μαρτυρίες ανθρώπων που έλεγαν πως απαλλάχτηκαν εντελώς από την ψωρίαση χρησιμοποιώντας την .Την εχετε υπόψη σας;

  1. Φηλε μου εχω διαβαση και εγω το αρθρο αυτο και μπικα στον πειρασμο και την παρειγκειλα μην μπενεις καθολου στον κοπο δεν κανει τιποτα απλα το μονο που θα πετιχεις ειναι να ξοδεψης τα λευτα σου τα οπια πιστευο πως δεν σου περισευουν στης εποχες που ζουμε και αν προσεξης λιγο καλητερα το blog του κυριου θα καταλαβης πως προκειται για απατη και η μαρτιριες μετα απο τρεις μηνες ειναι ι ιδιες απλα αλαζουνε ι ημερομινιες

  2. Psorofix μακρια.δοκιμασα εγώ ένα σωληναριο και δεν κάνει απολύτως τπτ .τα σχόλια που θα διάβασες θα ήταν από κάποιο. Της εταιρίας προφανώς.

 5. Η psorifix ειναι μια απλη ενυδατική, δεν κανει τιποτα το ιδιαιτερο, την χρησιμοποιω τωρα (δεν εχω τελειωσει ακομη το σωληναριο). Εχω απο 16 μου ψωριαση, ειμαι 36 πλεον. Το μονο που θελω να πω ειναι να ευχηθω κουραγιο σε ολους και να μην τα παρατατε. Αλλοι ανθρωποι εχουν πολυ σοβαρότερα προβληματα υγειας απο εμας. Την αγαπη μου σε ολους.

 6. Σε ευχαριστώ άπειρα που μοιράστηκες αυτήν την εμπειρία μαζί μας! Δεν φαντάζεσαι πόσες ελπίδες μου έδωσες!

  Τυχαία κάπου είχα διαβάσει για την D3 μόλις μου είπε ο γιατρός ότι έχω ψωρίαση (ξες, στην αρχή, εκεί που φρικάρεις) και μαζί με την αγορά της momesalic ρώτησα τον φαρμακοποιό αν έχει D3!
  Δεν την έχω σαν συμπλήρωμα διατροφής μου λέει μόνο σαν φάρμακο και χρειάζεται ιατρική συνταγή! Αφού άρχισα να τον ρωτάω διάφορα για D3 ρίχνει μια ματιά στα ράφια με τις βιταμίνες και μου λέει «έχω»! (ότι να ‘ναι)

  Είναι 1.200 IU και λέω να ξεκινήσω 1 χάπι την ημέρα μέχρι να δω σημαντική βελτίωση και μετά να το ελαττώσω σε μισό χάπι την ημέρα, μαζί με Κ2 όπως λέει και ο Μιχάλης είναι απαραίτητη.

  Αν και δεν έχει πιάσει πολύ έκταση και είναι ακόμα σε «αρχικό στάδιο» δεν λέει να σταματήσει να βγαίνει σε καινούργια σημεία!

  Στην αρχή ήταν στον αγκώνα που στηρίζομαι
  μετα στο γόνατο που στηρίζομαι
  μετά έκανα τατουάζ και βγήκε σε κάποια σημεία του
  μετά στο δάκτυλο του ποδιού
  μετά στον άλλον αγκώνα
  μετά στην μασχάλη
  και μετά άρχισαν τα χειρότερα…
  Μαλλιά. Φρύδια. Μάγουλα. (γ.ο. μη σου τύχει)

  Εκεί φρίκαρα! Λέω δεν υπάρχει έλεος, σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε στον δρόμο! Ποιες παραλίες μου λες??? (και στην δικιά μου περίπτωση ούτε σεξ)

  4 Ιατροί και ο ένας τους ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! χωρίς υπερβολές και ούτε ένας δεν μου μίλησε για D3 ή ότι με αλοιφές ή θεραπεία απο στόμα θα επιστρέψει χειρότερα

  Και αφού αποφάσισα να κάνω μια ακόμη αναζήτηση για οριστική θεραπεία, το google σε έβγαλε μπροστά μου!

  Ευχαριστώ που μου θύμισες την ξεχασμένη-δύο-χρόνια-D3 στο ψυγείο μου!

  Α! Και κάτι τελευταίο! Ψωρίαση στα μαλλιά εμφανίστηκε τον πρώτο χρόνο και χωρίς να έχω ιδέα γιατί, μου κόλλησε ότι αν τα βάψω θα φύγει… ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ! Για περίπου ένα χρόνο το κεφάλι μου ήταν καθαρό!
  Επειδή όμως στον κάθε ένα είναι διαφορετικά, μην ευελπιστείτε για να μην απογοητευτείτε.
  Tips: πολύ καλά την ρίζα θα νιώσετε ευχάριστο τσούξιμο στα σημεία

  Ελπίζω να μην σας κούρασα και η εμπειρία μου να βοήθησε έστω και έναν.

 7. οχι μην το κανει καμια γυναικα αυτο μην βαψει εννοω το μαλλι νομιζοντας οτι θα φυγει….εγω που ειμαι παθων σας το λεω γιατι κοντεψα να πεθανω απο αλεργικο σοκ απο βαφη στο κεφαλι λογο του ερεθισμενου ηδη δερματος απο αυτο πριστηκε το κρανιο με φοβερο πονοκεφαλο κοντασε εγκεφαλικο σε ενταση και πολλα παρατραγουδα μετεπειτα μην το κανετε αυτο με τιποτα απαντω στον απο πανω σχολιαστη που μιλησε στο τελος για βαφη εβαφα και γω τα μαλλια μου επι χρονια εχοντας αυτο το προβλημα και παντα ενιωθα τσουξιμο και μετα απολεπιζονταν το κεφαλι αλλα δεν εδεινα σημασια μεχρι που επαθα το αλεργικο σοκ ..οταν πηγα στο γιατρο μου απαγορευσε να ξαναχρησιμοποιησω βαφες παρα μονο φυτικες φαρμακειου και μου επισημανε πως ενω γνωριζα οτι ειχα κατι τετειο οσο εβαφα το μαλλι και με ετσουζε απλα το εκανα χειροτερο μεχρι που πλεον επαθα το αλεργικο σοκ…μην το κανετε ποτε μονο φυτικες βαφες !!!

 8. Καλησπέρα.εχω ψωριαση απ τα 16 κ είμαι 32.εχω περάσει απ όλα τ ψυχολογικά στάδια , πολλούς γιατρούς κ φαρμακα.τα τελευταία σχεδόν 7χρονια κάνω ομοιοπαθητικη ,προσέχω τι τρώω κ προσπαθώ να γυμνάζομαι.δε μπορώ να έχω άποψη γιωτην αρθριτιδα γιατι προς το παρόν δεν έχω κάποιο σύμπτωμα κ δε μπορω να πω οτι η ομοιοπαθητικη βοηθαει ολους(εγω ειδα διαφορα)αλλα έχω καταλάβει τα εξής: Υπάρχουν πολυ χειρότερα στη ζωή!!!Μέσα απ τη ψωριαση έμαθα ποιοι σε αγαπούνε για τ μέσα σου κ δε τους νοιάζει αν τ προσωπο σ ειναι κατακόκκινο κ αν κάποιος δε μπορεί να τ αντέξει ή δε τ αρέσει απλα δε σου κάνει ένας αδύναμος άνθρωπος στη ζωή σου. Αγάπησε τη ψωριαση σου, βάλε το σορτσάκι σου κ αν σε ρωτήσουν για τις κοκκινιλες πες οτι τυχαίνει να είσαι λιγο διαφορετικά ομορφος απ τους αλλους(εγω λέω οτι έχω τ τέλειο πουα )

 9. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου. Την δοσολογία των βιταμινών ποιός την υπολόγισε; Φαντάζομαι πως χρειάστηκαν και εξετάσεις πριν; Αν ναι από τι γιατρό;

 10. παιδια στα ιδια χαλια κ εγω. εχα δει γιατρια με το neoral. sas to grafei giatros kai to pairnete apo to farmakeio toy EOPY δωρεαν.. θεραπεια μεχρι 6 μηνες και στοπ για 6 μηνεσ διοτι η πολυ χρηση κανει κακο στο νεφρο. οταν το σταματησα τελειωσ εκανα διαφορες πανακριβες ενεσεισ κλπ κλπ αλλα τιποτα .θα δοκιμασω και εγω το D3και ιδωμεν.. ολα τα ακριβα φαρμακα (πωτηστε τον δερματολογο σας ειναι δωρεαν στον (εοπυ)
  τα γραφει ο γιατρος σας.
  αυτα….

 11. Συγχαρητηρια καταρχας που ψαχτηκες κ προσπαθησες.. Εχω κατι παρομοιο κ καταλαβαινω! Η μοναδικη λυση για μενα ειναι η σωστη διατροφη! Μια καλη αποτοξινωση για ενα διαστημα μεχρι να καθαρισει το σωμα κ να φυγουν οι τοξινες που εμφανιζονται στην επιφανεια της επιδερμιδας! Ετσι δν θα χρειαζεται να παιρνουμε συμπληρωματα d3 αφου θα λαμβανουμε την βιταμινη απο την φυσικη πηγη, τον ηλιο! Οταν το σωμα μας ειναι μπλοκαρισμενο δν μπορει να απορροφησει ευκολα καμια βιταμινη. Στην ουσια πρεπει να κανουμε ενα restart, να μηδενισουμε κ να ξεκινησουμε απο την αρχη με εναν καθαρο κ δυνατο οργανισμο. Αυτο θα το πετυχουμε μεσω της φυσικοπαθητικης κ της υποκρατειας διατροφης τρωγωντας αλκαλικες τροφες.. Κυριως φρουτα κ λαχανικα! Επισης τα καταλληλα βοτανα. Αυτη ειναι η αποψη μου κ πιστευω πως ειναι ο μοναδικος μονιμος τροπος… Καθαριζουμε το σωμα μας μεσω της διατροφης, αποβαλλουμε ολες της τοξινες κ ξεκιναμε απο την αρχη. Με βοηθησαν πολυ τα βιντεο του dr morse. Πατηστε αν θελετε dr morse ψωριαση, ή dr morse αποτοξινωση στο youtube.. Επισης μια ομαδα στο fb με πολλες μαρτυριες ανθρωπων που εχουν θεραπευσει μονιμα προβληματα που εχουν, δν ξερω αν πρεπει να την αναφερω, αλλα οποιος ενδιαφερεται βρισκει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *