ιστορία, ψωρίαση

Ίαση στην ψωρίαση – Προσωπικές ιστορίες Vol. 3

Οι άνθρωποι, συχνά μου κάνουν σχόλια σχετικά με το πόσο ωραίο είναι το δέρμα μου, το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι αυτό δε μου συνέβαινε ποτέ παλιότερα. Η ψωρίαση ήρθε στη ζωή μου το 2001 και με ταλαιπωρούσε ιδιαίτερα με ψωριασικές βλάβες από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Μερικές φορές η έξαρση διαρκούσε λίγες εβδομάδες και άλλες φορές για μήνες.

Όταν είδα έναν δερματολόγο, μου είπε ότι η διατροφή δεν είχε να κάνει με την ασθένεια, ότι ήταν καθαρά γενετική και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να βάζω τοξικές κρέμες και να κάθομαι στον ήλιο. Κι όμως έκανε λάθος!

Για πολύ καιρό ήμουν ανάμεσα στον υγιεινό τρόπο ζωής και την κραιπάλη. Αυτός ο διχασμός μου, μου έδωσε αντιφατικά αποτελέσματα. Αυτά μέχρι το 2012, όταν αποφάσισα να ακολουθήσω τον υγιεινό τρόπο ζωής με φρούτα, για να θεραπεύσω τον εαυτό μου απ’ την ψωρίασης. Όσοι από εσάς ζείτε με δερματικές ασθένειες, είμαι βέβαια ότι αναρωτιέστε τι είδους αλλαγές έκανα και απαλλάχτηκα από την ψωρίαση.

Ακολούθησα μερικά βήματα, για να καθαρίσω το δέρμα μου και να απαλλαγώ ταυτόχρονα από πολλά άλλα μικροπροβλήματα υγείας που αντιμετώπιζα, λόγω των κακών επιλογών στον τρόπο ζωής μου.

Το πρώτο βήμα ήταν να κόψω τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ο δεύτερος ήταν να εγκαταλείψω τα τσιγάρα και τον καφέ. Μόλις σταμάτησα να καταναλώνω άφθονες ποσότητες δηλητηρίων σε καθημερινή βάση, παρατήρησα την πρώτη βελτίωση. Τώρα που ένιωθα λίγο καλύτερα ήμουν έτοιμη να περάσω στο επόμενο επίπεδο. Άρχισα να κοιμάμαι 8-10 ώρες κάθε βράδυ (τέρμα τα ξενύχτια), να πίνω περίπου 4 λίτρα νερό την ημέρα και να τρώω επαρκείς θερμίδες από ωμά φρούτα και λαχανικά. Αυτά ήταν τα εφόδια που χρειαζόμουν, ώστε να δώσω στο σώμα και τον οργανισμό μου την ενέργεια, για να κατακτήσω την καλή φυσική κατάσταση που αναζητούσα. Όλα τα παραπάνω, το άφθονο φως του ήλιου και η καθημερινή άσκηση, είναι αυτά που άλλαξαν τη ζωή μου και το δέρμα μου.

Μοιράζομαι αυτή την ιστορία μαζί σας σήμερα και ελπίζω να σας εμπνεύσει για να πάρετε την υγεία σας στα χέρια σας. Το σώμα σας είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο σας και προσπαθεί πάντα να είναι σε μια κατάσταση ισορροπίας. Μόλις αρχίσετε να του δίνετε αυτά που χρειάζεται και να απέχετε από ότι δεν του κάνει καλό, θα καταλάβετε την διαφορά και θα νιώσετε υγιέστατοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *