μαριχουάνα ή κάνναβη, ψωρίαση

Κάνναβη ή μαριχουάνα, φίλος ή εχθρός της ψωρίασης;

Η σχέση μεταξύ της χρήσης κάνναβης και των επιπτώσεών της, στους ασθενείς με ψωρίαση έχει αναλυθεί από διάφορες μελέτες τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Η κάνναβη ή μαριχουάνα, είναι ένα φυτό με ψυχοδραστικές ιδιότητες και έχει μια ποικιλία ενώσεων που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές έναντι διαφόρων νόσων, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών όπως η ψωρίαση.

Οι ειδικοί λένε ότι η μαριχουάνα μπορεί να προσφέρει οφέλη για το δέρμα σας, αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς θα τη χρησιμοποιήσετε.

Όπως αποδεικνύεται, τα φαρμακευτικά συστατικά της μαριχουάνας δεν είναι χρήσιμα μόνο στην αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων του δέρματος, αλλά επίσης κάνει το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο. Οι χημικές ουσίες στη μαριχουάνα, που ονομάζονται κανναβινοειδή, είναι ισχυροί αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικοί παράγοντες και αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων.

Όπως και το κόκκινο κρασί, η μέτρια χρήση μαριχουάνας θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη για το δέρμα. Επίσης η ικανότητα της μαριχουάνας να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα μπορεί πραγματικά να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία του δέρματός σας. Αλλά το κλειδί για την αξιοποίηση αυτών των πλεονεκτημάτων όπως σας προαναφέραμε είναι ο τρόπος κατανάλωσής της.

μαριχουάνα, κάνναβη, ψωρίαση
Ωστόσο, η χρήση μαριχουάνας θα μπορούσε επίσης να έχει αρνητικές συνέπειες για την ασθένεια. Το κάπνισμα μαριχουάνας, όπως και το κάπνισμα τσιγάρων, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σας. Ο λόγος φαίνεται να είναι ότι η καύση μαριχουάνας απελευθερώνει ένα παρόμοιο ποσό καρκινογόνων ουσιών, όπως αυτών των τσιγάρων. Με αποτέλεσμα την επιδείνωση ασθενειών του δέρματος, όπως η ψωρίαση.

Οι ατμοποιητές (vaporizers), που θερμαίνουν τη μαριχουάνα σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ’ ότι το στριφτό ή η πίπα νερού (bong) , είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστούν αυτά τα μειονεκτήματα. Ωστόσο, πιστεύεται ότι η πίπα νερού φιλτράρει τουλάχιστον μερικά από τα επιβλαβή υποπροϊόντα του καπνού και έτσι μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για εκείνους που δεν έχουν ατμοποιητή.

Υπάρχουν επίσης αρκετές εμπορικές θεραπείες που βασίζονται στην κάνναβη για τη θεραπεία της ψωρίασης. Αυτές περιλαμβάνουν σαπούνια και τοπικές κρέμες, οι οποίες αποφεύγουν τις δυσμενείς επιπτώσεις των άλλων μεθόδων και τις νομικές επιπλοκές.

Πέρα από τις δερματολογικές παθήσεις, η μαριχουάνα:
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του γλαυκώματος
 • Μπορεί να συμβάλει στην αναστροφή των καρκινογόνων επιδράσεων του καπνού και να βελτιώσει την υγεία των πνευμόνων
 • Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων
 • Επίσης μειώνει τα συμπτώματα μιας σοβαρής διαταραχής επιληπτικών κρίσεων, γνωστή ως σύνδρομο Dravet
 • Μια χημική ουσία που βρίσκεται στη μαριχουάνα σταματά τη διάδοση του καρκίνουΜπορεί να μειώσει το άγχος
 • Επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου του Alzheimer
 • Ελαττώνει τις παρενέργειες από την αγωγή της ηπατίτιδας C και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας
 • Αντιμετωπίζει φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου
 • Ανακουφίζει από την δυσφορία της αρθρίτιδας
 • Βοηθά το μεταβολισμό
 • Βοηθά τα άτομα με τη νόσο του Πάρκινσον
 • Η μαριχουάνα προστατεύει τον εγκέφαλο μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Μειώνει κάποιους πόνους και τη ναυτία από χημειοθεραπείες και διεγείρει την όρεξη
 • Μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *