βελονισμός και ψωρίαση

Ο βελονισμός στην ψωρίαση

Ο βελονισμός είναι μία αρχαία, κινέζικη, εναλλακτική μέθοδος θεραπείας η οποία χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Στηρίζεται στη λειτουργία των νεύρων του ανθρώπινου σώματος . Επεμβαίνει σ’ αυτά, εισάγοντας βελόνες στο δέρμα με θεραπευτικό αποτέλεσμα. Αν έχετε ψωρίαση, γνωρίζετε πόσο απρόβλεπτη και αγχωτική κατάσταση είναι.

Η ψωρίαση είναι δύσκολο να θεραπευτεί και επηρεάζει κάθε άτομο διαφορετικά. Οι παραδοσιακές θεραπείες περιλαμβάνουν χάπια, αλοιφές και ενέσεις αλλά αυτά δεν αποδίδουν πάντα. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές θεραπείες για να ελέγξουν την ψωρίασή τους. Οι περισσότερες απ’ αυτές δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθάνε, αλλά αρκετοί ασθενείς βρήκαν ανακούφιση χρησιμοποιώντας συμπληρώματα, βότανα, ειδικές δίαιτες, ομοιοπαθητική ή, όλο και περισσότερο, βελονισμό.

Πολλοί ασθενείς λένε ότι ο βελονισμός αξίζει έστω μία προσπάθεια.

Σε forums και blog, με θέμα την ψωρίαση, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν δοκιμάσει τον βελονισμό και έχουν δει σημαντικές βελτιώσεις. Ακόμα και μερικοί γιατροί και ειδικοί λένε ότι μπορεί να βοηθήσει.

βελονισμός, ψωρίαση

Η ψωρίαση επηρεάζεται από το άγχος και ο βελονισμός μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καλά στη μείωση του άγχους. Επίσης, η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση νόσος και ο βελονισμός έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βοηθήσει αρκετές άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας και της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Ο βελονισμός είναι μια πολύ ασφαλής εναλλακτική ιατρική θεραπεία.

Ο βελονισμός δεν παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες θεραπείες της ψωρίασής σας. Σε αντίθεση με ορισμένα βότανα ή συμπληρώματα, δεν υπάρχει κίνδυνος αλληλεπίδρασης με φάρμακα. Ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

Ο βελονισμός βοηθάει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος. Έτσι, φέρνοντας το σύστημα του σώματος πίσω σε αρμονία η νόσος μπορεί να ιαθεί. Εκτός από το βελονισμό, μπορείτε να αλλάξετε την διατροφή σας και τρόπο ζωής σας για να βοηθήσετε στη μείωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης. Η θεραπεία τριών έως εννέα μηνών θα μειώσει τον αριθμό και το μέγεθος των πλακών, την ερυθρότητα και άλλα συμπτώματα της ψωρίασης.

βελονισμός στην ψωρίαση

Εάν η θεραπεία διακοπεί πριν τα συμπτώματα να έχουν θεραπευτεί, πιθανότατα θα υπάρξει υποτροπή. Είναι σημαντικό επίσης να εδραιωθεί η θεραπεία μετά τη θεραπεία εκκαθάρισης για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *