φρούτα και ψωρίαση

Ποιά φρούτα βοηθούν στην ψωρίαση

Τα φρούτα κερδίζουν σιγά σιγά έδαφος στη θεραπεία της ψωρίασης, καθώς η καθημερινή διατροφή με ωφέλιμα φρούτα φαίνετε να βοηθά στην καταπολέμηση της ψωρίασης και στη γενική υγεία. Αντιοξειδωτικά, βήτα-καροτίνη, Ω-3 λιπαρά και ο ψευδάργυρος είναι μερικά από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την επούλωση της ψωρίασης. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες υπάρχουν σε αφθονία σε ορισμένα φρούτα. Έχει επίσης βρεθεί ότι τα άτομα των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, τις οποίες προαναφέραμε, έχουν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης ψωρίασης.

Μερικά φρούτα που συνίστανται για τη θεραπεία της ψωρίασης είναι:

μάνγκο, ροδακινο, βερίκοκο, ψωρίασηΜάνγκο, ροδάκινα και βερίκοκα είναι φορτωμένα με βήτα-καροτίνη, μια ένωση που χρησιμοποιεί το σώμα για να παράγει βιταμίνη Α. Τρώτε πολλά από αυτά τα φρούτα, βοηθούν στο να αυξήσετε το σωματικό επίπεδο βιταμίνης Α, συμβάλλοντας στην ακεραιότητα του δέρματος και της μεμβράνης, και επίσης στην καταπολέμηση της ακμής και της ψωρίασης. Ευτυχώς, τα μάνγκο είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο ενώ το καλοκαίρι είναι η περίοδος που μας προσφέρει τα ροδάκινα και τα βερίκοκα.

σύκα, φρουτα, ψωρίασηΤα σύκα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μιας ποικιλίας ασθενειών του δέρματος, όπως το έκζεμα, η λεύκη και η ψωρίαση. Ανεπίσημα στοιχεία και προκαταρκτική έρευνα δείχνουν ότι τα σύκα δίνουν μεγάλες υποσχέσεις σε αυτόν τον τομέα. Τα σύκα είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμινών, αντιοξειδωτικών και μετάλλων. Επίσης βοηθούν στη βελτίωση της συνολικής υγείας, εξισορροπούν το δέρμα σας και βοηθούν στην κυκλοφορία. Εάν αισθάνεστε πως το δέρμα σας είναι καλύτερα όταν τρώτε περισσότερα σύκα, απολαύστε το! Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί και το δέρμα σας το ίδιο.

ανανάς, φρούτα, ψωρίασηΟ χυμός του ανανά περιέχει το ένζυμο βρομελίνη (bromelain) το οποίο είναι ευρέως γνωστό πως είναι ευεργετικό για την πρόληψη του βήχα, του κρυολογήματος και όχι μόνο! Βοηθάει στη βελτίωση της αναπνοής και στη μειώσει του πόνου της αρθρίτιδας. Είναι επίσης ευεργετικό σε φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η ακμή, το έκζεμα, η ψωρίαση, η δερματίτιδα και η ροδόχρου ακμή. Το ένζυμο αυτό έχει ακόμα αντι-φλεγμονώδεις, αντι-πηκτικές και αντι-καρκινικές ιδιότητες.

Αν σας ταλαιπωρεί η ψωρίαση, προσπαθήστε να εντάξετε τα παραπάνω φρούτα στην καθημερινή σας διατροφή. Θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε αυτήν την χρόνια ασθένεια, με φυσικό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *