τατουάζ - ψωρίαση

Ψωρίαση και τατουάζ

Εάν έχετε ψωρίαση και σκέφτεστε να κάνετε τατουάζ, τα νέα είναι ευχάριστα. Μπορείτε! Απλά να ξέρετε πως είναι μία μεγάλη πρόκληση διότι η ψωρίαση κάνει την απόφασή σας πιο δύσκολη.

Τα άτομα με ψωρίαση πρέπει να γνωρίζουν πως κάνοντας ένα τατουάζ αυξάνουν τις πιθανότητες να τραυματίσουν το δέρμα τους με συνέπεια την εμφάνιση της ψωρίασης σε αυτό το σημείο. Αυτό είναι γνωστό ως το φαινόμενο «Koebner».

τατουαζ - ψωριαση

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ίδια αντίδραση. Εάν είστε από τα άτομα που όταν τραυματίζονται αναπτύσσουν ψωρίαση σε αυτά τα σημεία, τότε το πιο συνετό είναι να αποφύγετε τα τατουάζ.

Ένας άλλος κίνδυνος εάν κάνετε τατουάζ είναι οι λοιμώξεις του δέρματος. Οι μολύνσεις του δέρματος χαρακτηρίζονται από ερυθρότητα, πρήξιμο, πόνο και πύον. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με ψωρίαση είναι πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις του δέρματος που προκαλούνται από τριβή – γδάρσιμο, όπως το να κάνετε ένα τατουάζ.

Ανεξάρτητα από το αν έχετε ψωρίαση, όταν κάνετε ένα τατουάζ είναι πολύ σημαντικό να πάτε σε έναν αξιόπιστο καλλιτέχνη τατουάζ (tattoo artist) που παίρνει τις απαραίτητες προφυλάξεις ενάντια στις μολύνσεις και ασθένειες του δέρματος. Ο καλλιτέχνης τατουάζ (tattoo artist) θα πρέπει να φοράει γάντια, να αποστειρώνει τον εξοπλισμό του και να πλήρη όλες τις προϋποθέσεις αδειοδότησης. Επίσης, φροντίστε να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες για τη φροντίδα του τατουάζ σας.

Μην κάνετε ένα τατουάζ για να κρύψετε την ψωρίαση.

Οι καλλιτέχνες των τατουάζ (tattoo artists) δεν μπορούν να βάλουν μελάνι πάνω στις πλάκες της ψωρίασης. Συνεπώς δεν θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα κάνοντας τατουάζ πάνω σε ανώμαλο δέρμα. Ωστόσο, οι πιο κοινές περιοχές εμφάνισης ψωρίασης είναι οι αγκώνες, τα γόνατα και το κρανίο. Ευτυχώς, αυτά τα μέρη δεν είναι και τόσο δημοφιλή για τατουάζ.

τατουάζ - ψωρίαση

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με ψωρίαση που έχουν κάνει τατουάζ χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν τελικά αποφασίσετε να κάνετε και εσείς, να ξέρετε πως συνήθως το χρονικό περιθώριο που μπορεί ένα τατουάζ να προκαλέσει ψωρίαση είναι δύο έως και τέσσερις εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *