Ψωρίαση: Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας

Το να έχετε ψωρίαση δεν είναι εύκολο. Η ψωρίαση μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή ενός ατόμου, ως προς την εικόνα του εαυτού του. Μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αμηχανία, απογοήτευση, ντροπή, θυμό και απομόνωση. Μπορεί να νιώσετε τις σχέσεις σας με τους αγαπημένους σας, τους συναδέλφους σας, τους συμμαθητές σας να επηρεάζονται αρνητικά λόγω της ψωρίασης.

Αυτή η κατάσταση επίσης μπορεί να προκαλέσει στρες, το οποίο χειροτερεύει τα συμπτώματα σας, γιατί το άγχος είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες εμφάνισης της ψωρίασης, συμβάλλοντας επίσης και στην επιδείνωση των συμπτωμάτων της.

Δεν είστε οι μόνοι που νιώθετε έτσι, τα 3/4 των ατόμων με ψωρίαση αισθάνονται ότι η κατάσταση τους έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τους.

Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήσετε την κατάστασή σας να αποκρύψει την ομορφιά που βρίσκετε κάτω από το δέρμα σας. Ο εσωτερικός κόσμος είναι αυτός που μετράει, ακόμα και αν η ψωρίαση, σας δυσκολεύει να το πιστέψετε. Μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο της ψωρίασης στα χέρια σας, να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και να μάθετε να ζείτε καλά με την ψωρίαση.

Η εκδήλωση της ψωρίασης μπορεί να έρθει σε νεαρή ηλικία και αυτό επηρεάζει την άποψη ενός ατόμου για τον εαυτό του, αλλά και το πώς οι άλλοι τον βλέπουν. Μερικοί θα κοιτάνε αδιάκριτα το δέρμα σας. Κάποιοι θα κάνουν αγενή σχόλια. Το μυστικό για μια θετική εικόνα του εαυτού σας είναι να μην αφήνετε τα κακά συμβάντα να σας επηρεάζουν και να ταλαιπωρούν το μυαλό σας.

Βρείτε τρόπους να αντιμετωπίζετε το άγχος σας. Μιλήστε σε κάποιον για το άγχος στη ζωή σας, αποκτήστε ένα χόμπι ή χαλαρώστε με διαλογισμό. Προσπαθήστε να μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας. Επικεντρωθείτε στα θετικά, σε πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

ζωή και ψωρίαση

Να ασκείστε τακτικά. Θα βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και πιο υγιείς. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το άγχος.

Ενημερώστε τους γύρω σας. Διδάξτε τους κοντινούς σας ανθρώπους τουλάχιστον, για την ψωρίαση, έτσι ώστε να κατανοήσουν και να αποδεχθούν την κατάστασή σας. Έτσι όταν κάποια στιγμή δεν αισθάνεστε καλά θα είναι αυτοί δίπλα σας να σας υποστηρίξουν και να σας ανεβάσουν την διάθεση.

Γίνετε μέλος σε μία ομάδα υποστήριξης. Μιλώντας με άλλους που έχουν ψωρίαση μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά. Μπορείτε επίσης να κάνετε και έναν καινούριο φίλο.

Για μια επιτυχημένη θεραπεία της ψωρίασης πρέπει να ασχοληθείτε παραπάνω με την ψυχική και συναισθηματική υγεία σας. Σε αυτό μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ενός επαγγελματία ή μπορείτε απλά να υπενθυμίζετε συνεχώς στον εαυτό σας ότι είστε κάτι παραπάνω από αυτήν την κατάσταση. Μην αφήνετε κανέναν να καθορίζει ποιοι είστε.

Με λίγα λόγια, είστε φοβεροί και μην ακούτε κανέναν που λέει το αντίθετο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *