ερωτική πράξη και ψωρίαση

Σεξ και ψωρίαση, απολαύστε χωρίς δισταγμούς

Πολλοί άνθρωποι με ψωρίαση βρίσκουν ότι η κατάστασή τους, επηρεάζει αρνητικά την ερωτική τους ζωή. Ακόμα και αν είστε σε μια ευτυχισμένη σχέση, η ψωρίαση μπορεί να είναι o δολοφόνος της ερωτικής σας ζωής. Η ψωρίαση μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας. Όταν αυτή επηρεάζει τα γεννητικά όργανα, η ερωτική πράξη μπορεί να είναι δυσάρεστη. Επιπλέον, έχοντας ορατά σημάδια οπουδήποτε στο σώμα σας, μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αμήχανα. Σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων που ζουν με ψωρίαση, αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Τι μπορώ να κάνω για να απολαύσω το σεξ, όταν έχω ψωρίαση;

Μιλήστε για αυτό. Εξηγήστε στον/στην σύντροφο σας ότι έχετε μια ασθένεια του δέρματος και ότι δεν είναι μεταδοτική. Εξηγήστε τι είναι η ψωρίαση. Η συζήτηση για την ψωρίαση, βοηθάει στο να μην υπάρχουν εκπλήξεις, έτσι παίρνετε και τον έλεγχο στα χέρια σας. Θα πρέπει να πείτε στον/στην σύντροφό σας τι κάνει την ψωρίαση σας χειρότερα και τι σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Η συζήτηση, μπορεί να ενισχύσει την οικειότητα σας σε ένα υψηλότερο επίπεδο και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόλαυση της ερωτικής πράξης.

Χαμηλώστε τον φωτισμό. Αν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, χαμηλώστε τα φώτα στο υπνοδωμάτιο και χρησιμοποιήστε κεριά. Μπορεί έτσι να είστε πιο άνετοι και πιο χαλαροί, αν δεν φαίνονται τα σημάδια της ψωρίασης.

Χρησιμοποιήστε λιπαντικά. Τα λιπαντικά που θερμαίνουν μπορούν να προκαλέσουν έξαρση της νόσου. Ένας καλός τρόπος για να μάθετε αν είστε ευαίσθητοι σε λιπαντικά είναι να τα δοκιμάσετε πρώτα, στο κάτω χείλος σας. Οι άνδρες με ψωρίαση στο πέος, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ψωρίαση των γεννητικών οργάνων δεν είναι αιτία σεξουαλικής δυσλειτουργίας και ότι το προφυλακτικό με λίπανση βοηθάει το δέρμα να αποφύγει τις φλεγμονές.

έρωτικη ζωή, σεξουαλική ζωή, ψωρίασηΕστιάστε στην απόλαυση. Κάθε φορά που έχετε περισπασμούς ή άλλες σκέψεις που σας παίρνουν μακριά από την απόλαυση της ερωτικής πράξης, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στον/στην σύντροφο σας και την ατμόσφαιρα που δημιουργείτε μαζί.

Δοκιμάστε αφροδισιακά φαγητά. Μερικές τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε την ερωτική σας διάθεση όταν έχετε ψωρίαση. Ένα αφροδισιακό για τις γυναίκες είναι η γλυκόριζα. Η γλυκόριζα περιέχει φυτικά οιστρογόνα και διεγείρει τους αδένες με αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα οξυγόνου στα γυναικεία γεννητικά όργανα. Ένα αφροδισιακό για τους άνδρες είναι οι κολοκυθόπιτες ή οι σπόροι κολοκύθας. Είναι ο κορυφαίος υποψήφιος για την αύξηση της ροής του αίματος στο πέος.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας. Ο έρωτας δεν είναι καταπίεση. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε έρωτα και οι συνθήκες είναι κατάλληλες, κάντε το. Από την άλλη, αν δεν θέλετε να το κάντε ή αν σας είναι επώδυνο, μην το κάνετε.

ερωτική πράξη, ψωρίασηΝα είστε δημιουργικοί. Αν έχετε έξαρση και δυσκολεύεστε να κάνετε έρωτα, μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές λύσεις. Εστιάστε σε αυτό που είναι άνετο για σας, είτε πρόκειται για χάδια, είτε αγκαλιά, είτε βλέποντας ρομαντικές ταινίες , είτε απολαμβάνοντας ένα ρομαντικό δείπνο.

Το σεξ είναι μία από τις πιο φυσικές ανάγκες του ανθρώπου. Η ερωτική πράξη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες, το οποίο δημιουργεί έξαρση των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

Αν αποφασίσετε να μην αφήσετε την ψωρίαση να γίνει εμπόδιο στην ερωτική σας ζωή, τότε δε θα γίνει και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κάνετε καλύτερη και απολαυστικότερη την ερωτική πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *