μέλι και ψωρίαση

Το μέλι στην ψωρίαση

Το μέλι, πέρα από μια εναλλακτική μορφή γλυκαντικού, είναι επίσης και ένα φυσικό θεραπευτικό προϊόν. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, συμβάλλει στην επιτάχυνση των ρυθμών επούλωσης των τραυμάτων, καταπραΰνει και προστατεύει το κατεστραμμένο δέρμα από μολύνσεις. Το μέλι, όταν εφαρμοστεί σε τραύματα, όπως οι βλάβες του δέρματος από ψωρίαση, συνδυάζεται με τα υγρά του τραύματος και δημιουργεί υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτή η χημική αντίδραση αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και επιταχύνει την επούλωση.

Μία ομάδα ερευνητών αναφέρει συγκεκριμένο συνδυασμό φυσικών συστατικών που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και άλλα συμπτώματα της ψωρίασης. Αν και δεν υπάρχουν στο εμπόριο προϊόντα μελιού που καταπολεμούν την ψωρίαση, οι λάτρεις της φυσικής θεραπείας μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους, στο σπίτι. Αναμίξτε ελαιόλαδο, κερί μέλισσας και ακατέργαστο μέλι. Αυτά τα τρία συστατικά αναμιγνύονται γενικά σε ίσα μέρη σε αναλογία 1 : 1 : 1 και κατόπιν εφαρμόστε απαλά στις περιοχές που πλήττονται από την ψωρίαση.

Πέρα από το μέλι, το ελαιόλαδο έχει επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και την ικανότητα να αναστέλλει ουσίες που οδηγούν σε φλεγμονή. Το κερί μέλισσας έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες γι’ αυτό συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία εγκαυμάτων και άλλων δερματικών παθήσεων.

λάδι, κερί και μέλι στην ψωρίασηΩς εκ τούτου, η εξωτερική εφαρμογή του μελιού (με ή χωρίς ελαιόλαδο και κερί) σε σημεία που είναι επηρεασμένα από την ψωρίαση, βοηθά στην ανακούφιση των φλεγμονών, στην ξηρότητα, στην επούλωση και στο ξεφλούδισμα. Είναι ενδιαφέρον επίσης να σημειωθεί ότι το μέλι όχι μόνο απαλύνει και μειώνει τη φλεγμονή, αλλά βοηθάει και στην ανάπτυξη του νέου δέρματος στις κατεστραμμένες περιοχές.

Φυσικές και εναλλακτικές θεραπείες για την ψωρίαση, συμπεριλαμβανομένων τοπικές εφαρμογές που περιέχουν μέλι, μπορεί να είναι επιλογή για μερικούς ανθρώπους, αλλά όπως και κάθε ιατρική θεραπεία, η αποτελεσματικότητα ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Με το μέλι, η ψωρίαση δεν μπορεί να θεραπευτεί για πάντα, αλλά μπορεί να βελτιωθεί πολύ. Αυτή η βελτίωση βέβαια, έρχεται χωρίς παρενέργειες και χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Αξίζει μία δοκιμή, δεν έχετε πραγματικά τίποτα να χάσετε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *