θαλασσινό νερό ψωρίαση

Το θαλασσινό νερό στην ψωρίαση

Ο Ιπποκράτης, που θεωρείται ο πατέρας της ιατρικής, ανακάλυψε πολλά από τα οφέλη του θαλασσινού νερού, παρατηρώντας τις συνέπειες του, στα τραυματισμένα χέρια ενός ψαρά. Το θαλασσινό νερό μειώνει τον κίνδυνο της λοίμωξης, μειώνει τον πόνο, αναζωογονεί τα κύτταρα, επιτρέπει την απορρόφηση μετάλλων και βοηθά στην αποβολή τοξινών μέσω του δέρματος.

Θεραπεία της ψωρίασης με λουτρά αλμυρού νερού βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος, καταπραΰνουν  τον κνησμό και τον ερεθισμό. Κάνοντας ένα λουτρό άλατος, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, βοηθάει επίσης στην κάθαρση των πόρων, την αποτοξίνωση του οργανισμού, θεραπεύει το δέρμα και μειώνει μακροπρόθεσμα τα κρούσματα της ψωρίασης.

Λαμβάνοντας τακτικά λουτρά με θαλασσινό νερό, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

Αν είσαστε μακριά από κάποια θάλασσα, μπορείτε να δοκιμάσετε λουτρά με άλατα και στο σπίτι σας, η διαδικασία είναι απλή.

μπάνιο- θαλασσινό νερό - ψωρίασηΓεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δροσερό νερό αν προτιμάτε, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε το ζεστό νερό διότι μπορεί να αυξήσει τα συμπτώματα της ψωρίασης σας.

 

άλατα και ψωρίασηΧρησιμοποιήστε ένα κύπελλο μέτρησης και ένα κουτάλι. Ρίξτε δύο κύπελλα άλατα ΕΠΣΟΜ ή άλλα θαλάσσια άλατα μέσα στο νερό του μπάνιου. Εάν θέλετε ρίξτε τα άλατα κάτω από τη βρύση ακριβώς, εκεί που πέφτει το νερό, για να διαλυθούν πιο γρήγορα. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε με τα χέρια σας ή τα πόδια σας το νερό για να διαλυθεί και να απλωθεί το αλάτι ομοιόμορφα.

 

νερό- θαλασσινό νερό - ψωρίασηΚαθίστε στην μπανιέρα και αφήστε τη να γεμίσει μέχρι το νερό να καλύπτει τα μέρη του σώματός που πάσχουν από ψωρίαση.

 

χαλάρωση - άλατα - θαλασσινό νερό - ψωρίασηΜουλιάστε για 15 λεπτά τουλάχιστον.

ενυδατική κρέμα - θαλασσινό νερό - ψωρίασηΣκουπίστε το δέρμα σας με μια πετσέτα μόλις βγείτε από το μπάνιο. Στη συνέχεια, απλώστε ένα ενυδατικό λάδι ή κρέμα στο δέρμα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά το παρακάτω *